Badalona, ciutat referent en innovació en salut, benestar i envelliment actiu i saludable.

/ / Sense categoria
European Innovation Partnership

Badalona ha estat reconeguda amb el guardó de la Comissió Europea que l’acredita com a ciutat de referència en matèria d’innovació en envelliment actiu i saludable, amb la valoració màxima possible (quatre estrelles). Aquest reconeixement és fruit de la tercera convocatòria del programa de l’Associació Europea per a la Innovació en Envelliment Actiu i Saludable (EIP on AHA per les sigles en anglès d’European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing).

Un ecosistema de més de 30 agents

La candidatura de la ciutat ha estat impulsada des de Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’organització sanitària municipal que forma part de l’ecosistema format per més de 30 agents i associacions que fan al municipi mereixedor d’aquest guardó. Aquest ecosistema inclou actors d’aquests àmbits:

  • Sector públic: Ajuntament de Badalona, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Atenció Primària Institut Català de la Salut, Institut Municipal de Serveis Personals, Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació, Institut Guttmann and Badalona Serveis Assistencials.
  • Sector empresarial: Open Evidence, TUSGSAL, Ipsilon Consulting, Costaisa Group, IN2, Farmàcia Bernat, Àngels Empresa Inserció Laboral and beHIT.
  • Sector acadèmic i de recerca: EURECAT, Universitat Oberta de Catalunya, Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo, Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Tries i Pujol.
  • Tercer sector: Casal Gent Gran Can Canyadó, Casal Gent Gran Can Mercader, Casal Gent Gran Nova Lloreda, Casal Gent Gran Pep Ventura, Casal Gent Gran Pomar, Casal Gent Gran Antònia Boada, Casal Gent Gran Congrés, AFABSS (Alzheimer Association), Amics de la Gent Gran de Badalona, Associació de Veïns i Veïnes del Centre, Associació de Veïns i Veïnes de Dalt la Vila i Coll i Pujol, Fundació la Pedrera, Fundació Llegat Roca i Pi.