Nota de premsa debat Badalona és Copa!

/ / Noticies

Amb motiu de la recent designació de Badalona com a seu de la Copa del Rei de Bàsquet 2023

Restarting Badalona promou el debat sobre oportunitats i reptes que suposen per a una ciutat acollir esdeveniments multitudinaris

  • Els exemples de Barcelona que celebrarà la Copa Amèrica de Vela, del Mobile World Congress i de Fira de Barcelona van ser analitzats per algunes de les persones que han treballat per fer-los possible.
  • Aurora Catà de Barcelona Global, Constantí Serrallonga de Fira Barcelona, i Carles Grau de Fundació Mobile World Capital, juntament amb l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, han intervingut en la sessió.
  • La col·laboració publico-privada, la dotació de recursos, i infraestructures, el lideratge i el suport dels diferents agents de la ciutat es mostren com a factors indispensables per a dur amb èxit aquest tipus d’esdeveniments que poden contribuir al creixement i la transformació d’una ciutat i impulsar millores estructurals importants, segons han apuntat els participants en el debat.

Badalona, 15 de juny del 2022.- Restarting Badalona ha organitzat avui una sessió de debat sobre les oportunitats que es generen i els reptes que cal afrontar per una ciutat com Badalona, pel fet d’acollir un esdeveniment multitudinari com és la celebració de la Copa del Rei de Bàsquet que es durà a terme a Badalona l’any 2023.

La col·laboració publico-privada, la dotació de recursos i les infraestructures, el lideratge i la professionalitat juntament amb el suport dels diferents agents de la ciutat es mostren com a factors indispensables per a dur amb èxit aquest tipus d’esdeveniments que poden contribuir al creixement i la transformació d’una ciutat i impulsar millores estructurals importants, segons han apuntat els participants en el debat.

Durant la sessió, que ha estat introduïda pel president de Restarting Badalona, Ferran Falcó, s’han analitzat alguns dels esdeveniments més importants que actualment acull o que properament es faran a la ciutat de Barcelona com son la celebració de la Copa Amèrica de Vela, el Mobile World Congress o la resta de grans fires que tenen lloc anualment als recintes de Fira Barcelona.  

El president de Restarting Badalona ha explicat en la seva intervenció de benvinguda que “Badalona ha d’apostar per atraure esdeveniments i ha d’aprendre a aprofitar-los”. Per a Ferran Falcó, “aconseguir-ho requereix una organització professional amb recursos i voluntat d’interlocució amb altres administracions i també amb entitats privades”.

“Restarting Badalona és una entitat que pretén incentivar un posicionament ambiciós de Badalona al concert metropolità i en relació a Barcelona té les palanques per fer-ho”, ha afegit.

La presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, entitat que ha liderat la candidatura de Barcelona per acollir la Copa Amèrica de Vela l’any 2024 ha explicat que “l’èxit es va aconseguir perquè tenien un equip ja preparat per abordar el repte que venia treballant en la captació d’inversions d’empreses tecnològiques i que va poder abordar la candidatura amb la col·laboració de les institucions” i va afegir que ”la Copa Amèrica tindrà un impacte important a tota la costa de Barcelona i també Badalona té una oportunitat”, ha afegit.

Aurora Catà ha dit que “el tipus d’esdeveniment condiciona com s’ha d’organitzar i s’ha de treballar per involucrar la ciutat, però cal també capitalitzar el llegat que deixaràs”. Pel que fa a la necessitat de crear un relat que permeti “vendre” la ciutat, Aurora Catà ha apunta la importància dels ambaixadors i ha dit que “qui millor que la gent de Badalona que viu a fora i treballa a fora per explicar el potencial i el bó que passa a la ciutat”.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha comentat que la celebració de la Copa del Rei de bàsquet l’any 2023 a Badalona “és una gran oportunitat per a la ciutat” i que li servirà per “construir la seva imatge de marca, basant-se en atributs que la diferencien d’altres”. En aquest sentit, Serrallonga ha destacat que el bàsquet n’és un i ha assenyalat que “és important que l’organització sigui excel·lent i que “la ciutat vibri amb l’esdeveniment i que se’l faci seu”. El director general de Fira ha dit que “l’organització d’un esdeveniment ha de plantejar com serà l’experiència del visitant per tal de crear un oferta atractiva” i ha subratllat que “qualsevol aficionat que vingui a la Copa, podrà ser un ambaixador de Badalona”.

El director de la Fundació Mobile World Capital, Carles Grau, ha dit que “els grans esdeveniments són una oportunitat d’acceleració econòmica i social del territori, però la clau està en assentar les bases perquè deixin un llegat amb impacte”. A més, ha afegit que “quan tens talent les possibilitats de què passin coses arriben abans o  més tard i s’han d’aprofitar, però va insistir en què “ és important crear les condicions de context adequades perquè aquestes coses passin”. Carles Grau, en referència a les oportunitats per a Badalona, ha comentat que “la ciutat té actius de sobres per capturar oportunitats i cal generar el context perquè amb innovació i talent es puguin produir i que “cal treballar en xarxa per captar aquestes oportunitats i ecosistemes adequats perquè iniciatives de fora s’estableixin a la ciutat”.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, en la cloenda de l’acte, ha manifestat que “la Copa, reuneix moltes de les coses que la nostra ciutat representa: esport, valors, treball en equip, competitivitat… No hi ha un esdeveniment més apropiat per iniciar una nova etapa a Badalona”. I ha afegit, “treballo amb l’objectiu d’impulsar la ciutat per atraure esdeveniments esportius, empresarials o qualsevol projecte que impulsi una Badalona en positiu. Hem de creure més en nosaltres i en les nostres possibilitats, i tenir orgull de ciutat amb impuls, atractiva i referent” ha assenyalat. “Ens hem de repetir més vegades que Badalona és imparable”, va cloure el Rubén Guijarro. La sessió, que ha tingut lloc al nou hotel Marina Badalona, situat al costat del Port de la ciutat, ha creat força expectació amb més d’una vuitantena de persones assistents. La sessió ha comptat amb el suport de Sallés Hotels i d’empreses vinculades a Badalona com Audax Energia, Marina Badalona, Grup La Pau, Direxis, Tusgsal, L’Estupendu, Titus, Sarau i Tandem.