Restarting Badalona organitza una sessió de debat sobre el repte social de fer habitatge que tindrà lloc el proper dia 9 de juny a l’hotel Marina Badalona

/ / Activitats, Noticies
  • En l’actual context econòmic i social on es fa evident la problemàtica d’accés a l’habitatge, especialment en l’entorn de la zona metropolitana, l’associació reuneix en una mateixa taula quatre representants del món públic i privat per promoure un debat constructiu sobre el tema.
  • L’associació Restarting Badalona promou des de finals de l’any 2019 activitats entorn la formació, recerca i la innovació, i promou el debat sobre temes que afecten el teixit econòmic i social a la ciutat i al seu creixement i desenvolupament.

L’associació Restarting Badalona organitza una sessió de debat sobre “El repte social de fer habitatge” juntament amb Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i Barcelona Global, que tindrà lloc el proper divendres, dia 9 de juny, de 9 a 11 hores a l’Hotel Marina Badalona (Avinguda d’Eduard Maristany, 227, 08912 de Badalona).

Els organitzadors de la jornada pretenen impulsar un debat serè i constructiu fora del focus electoral sobre la matèria, donant veu a persones rellevants i en posicions tècniques des de la perspectiva de l’Administració però també des del sector privat.

Moderats per la periodista Sílvia Angulo, redactora en cap de Política de la Vanguardia, hi participaran el president d’Habitat Joan Maria Nin, el gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Buron, la directora de l’Incasòl, Maria Sisternas, i el president de l’Associació de Promotors i Constructors de Catalunya, Xavier Vilajoana.

La sessió serà introduïda pel president de Restarting Badalona, Ferran Falcó, i també hi participaran el coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela, i la directora general de Barcelona Global, Mercè Conesa.

La sessió buscarà donar resposta a preguntes entorn el repte de construir habitatge com ara perquè no es fan habitatges protegits, malgrat la llei actual que ho empara; quines sortides hi ha en matèria de promoció d’habitatges en territoris amb alta densitat de població i tensió social com el de l’àrea metropolitana; i que cal fer per disposar d’habitatge suficient i a l’abast de famílies i especialment dels joves.

Els organitzadors convidaran també diferents representants del món associatiu i empresarial que des d’una fila zero podran també participar per enriquir el debat.


Les inscripcions per assistir a la sessió estan obertes a partir d’avui i es pot consultar la informació en aquest enllaç.

Sobre Restarting Badalona

Restarting Badalona és una associació privada sense ànim de lucre, oberta al conjunt de l’ecosistema innovador local i internacional. Va ser impulsada per un grup de ciutadans i ciutadanes de Badalona, a finals del 2019, per fer present la ciutat en el futur, aprofitant totes les seves potencialitats: el Campus d’excel·lència en Salut de Can Ruti, els seus estudiants, les seves empreses i empresaris, i els espais industrials i d’equipaments que o bé han quedat enrere, o bé encara no tenen un ús definit.

L’associació impulsa accions d’impacte social que aportin valor amb l’objectiu de fer possible una ciutat cohesionada, tractora, que complementi les iniciatives que tenen lloc a la ciutat de Barcelona i el conjunt de la seva àrea metropolitana. A més, és un punt de trobada per a totes aquelles persones, entitats, empreses, que vulguin participar i sumar per fer de Badalona un territori innovador que, com en èpoques passades, ens impulsi cap a la Societat del Coneixement.

El Manifest de Restarting Badalona per la Innovació, constitueix el compromís de totes les persones interessades en impulsar la innovació i fer de Badalona un Campus del Coneixement en un entorn inclusiu i de sostenibilitat.

Més informació a la nostra pàgina web

Segueix-nos a Linkedin