L’Associació Restarting Badalona és presenta a la ciutat de Badalona.

/ / Activitats, Institucional, Noticies
Presentació Restarting Badalona

L’Ajuntament de Badalona dona la benvinguda a l’associació Restarting Badalona que promourà activitats entorn la formació, recerca i la innovació a la ciutat de Badalona enfortint amb l’Ajuntament i d’altres entitats l’ecosistema innovador.

Badalona, 31 de gener de 2020 – L’Ajuntament de Badalona i Restarting Badalona, associació privada sense ànim de lucre que agrupa a experts en formació, recerca, innovació i emprenedoria, han realitzat un acte conjunt per donar a conèixer el nou projecte amb vocació de fer ciutat i col·laborar per afavorir el desenvolupament i consolidació d’un ecosistema innovador i un campus del coneixement a Badalona.

Restarting Badalona posa a disposició de la ciutat tota l’expertesa i xarxa relacional amb l’objectiu d’impulsar la reactivació de les àrees d’activitat econòmica i infiltrar en tots els àmbits de la ciutat el gen innovador .

Per Ruben Guijarro, alcalde accidental de l’Ajuntament de Badalona, reclama “situar Badalona en el lloc que es mereix”, “el moment és ara, Badalona a de ser una ciutat que sigui un pol d’atracció de talent i innovació i sigui una ciutat atractiva.”. Proposa “reivindicar el nostre paper de capitalitat del Barcelones nord, ser l’eix motor l’eix del Besòs”. Esmenta que “el fet que hi hagi una entitat com restarting que vingui a posar el seu talent i el seu granet de sorra envers aquest impuls de la ciutat és benvingut”.

Ferran Falcó, president de l’entitat, va explicar que els objectius de l’associació són “… intentar fer activitats i conduir iniciatives en relació en la importancia de la innovació, el valor que té la cerca, noves formes i la necessitat de la formació, la emprenedoria, el valor de l’emprenedoria, la necessitat de retenir talent badaloní a casa, la necessitat d’atreure talent que no és badaloní cap a casa. Per tant tot això en el context d’aquesta gran capital que és Barcelona d’aquesta gran ciutat que és Barcelona a la cual Badalona té un paper a jugar”.

Oriol Estrada, vicepresident de l’associació, expossa “té un actiu molt important a la ciutat que és el Campus Can Ruti.”, “aplegament de més de 12 institucions totes elles amb prestigi nacional i internacional que forma un pol de coneixement com pocs n’hi han a nivell espanyol però també amb ressò internacional que aplega més de 700 investigadors.”. Afegeix que “el món futur la revolució 4.0 és el món interconnectat, el món hiperinformat, el món del coneixement de la informació el món de la tecnologia pero en el vertical salut, és món també d’una cosa molt important que és la humanització”

Segons destaca Marius Rubiralta, President Honorari de Restarting Badalona, “Europa la política que s’està fent i també l’ha feta la Generalitat a través del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement, és que a més a més de les politiques clares de recerca, formació i innovació hi ha un tercer eix que s’ha imposat ara important que és el paper de les regions, de les ciutats com un element clau del coneixement”. Explica “el Barcelones nord a tingut un complex de ser la part que ha tingut que treballar per refer la ciutat.”, “Tenim un dels quatre millors entorns biomèdics de Catalunya i per tant entre els 10 millors centres espanyols”.