Experts en transformació urbana debatran sobre el futur de la C-31 i les oportunitats per a Badalona

/ / Mobilitat, Noticies

L’associació Restarting Badalona inicia l’activitat del 2021 en un acte amb el suport de Reactivació Badalona SA, l’Ajuntament de Badalona i la Diputació de Barcelona per debatre les potencialitats que té  Badalona a nivell de desenvolupament econòmic amb la transformació urbana de l’autopista.

L’acte “Urbanisme, Innovació, Badalona i Autopista” pretén posar a l’agenda pública la necessitat d’aprofitar la transformació de l’autopista per transformar el teixit productiu de Badalona en un context en que el Pla Director Urbanístic de la C-31 i el Pla Director de Mobilitat Metropolitana proposen un conjunt de directius per a la seva transformació, atenent a les demandes històriques del municipi. L’objectiu és reflexionar sobre com l’urbanisme i la innovació poden transformar les ciutats. En aquest cas, l’autopista de Badalona serà objecte d’anàlisi a partir del qual els ponents explicaran experiències internacionals i locals de ciutats que han transformat el seu teixit urbà, social i econòmic redefinint el seu potencial.

L’acte comptarà amb la presència de Ramon Gras, investigador en Urbanisme i Innovació de Harvard que s’ha pogut especialitzar a nivell acadèmic en l’estudi de les transformacions urbanes i el seu impacte en ciutats americanes i europees. A més, es comptarà amb la presència de dos membres de Restarting Badalona que compten amb una trajectòria destacada en aquest àmbit. Concretament amb David Martínez, arquitecte i gerent de l’Institut Municipal d’Urbanisme de Barcelona i Ana Miguel Moral, consultora especialista en transformació digital i sostenibilitat a l’àmbit urbà.

L’acte, moderat per la periodista Lídia Heredia, serà retransmès per Youtube des del Badalona Centre Internacional de Negocis el proper divendre 8 de gener a partir de les 17 hores. Es podran fer arribar les preguntes als ponents a través de la pròpia emissió a Youtube.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, clourà l’acte a les 18:30 hores.

Biografies ponents: