Restarting Badalona impulsa el debat sobre transformació industrial i sostenibilitat energètica amb la jornada “Renovar la industria per renovar el planeta

/ / Energia, Noticies

Badalona, 2 de novembre del 2021.- L’associació Restarting Badalona ha organitzat avui una jornada per impulsar el debat sobre indústria i sostenibilitat energètica.
Sota el títol “Renovar la industria per renovar el planeta”, la sessió ha comptat amb la participació de l’autor del llibre “Economia en el canvi climàtic”, Joan Vila, i dels membres de l’associació, Victor Cusí i Daniel Pérez, que alhora són el president d’EolicCat, i el Vicepresident d’UNEF (Unión Española Fotovoltaica), respectivament.
En l’obertura de l’acte, el president de Restarting Badalona, Ferran Falcó, ha posat de manifest la necessitat d’abordar el debat sobre la necessària transformació a nivell industrial, social i econòmic i ha posat en valor la innovació com a pilar fonamental que ha de permetre assolir els objectius de descarbonització (cero emissions) compromesos a nivell europeu.
Durant la presentació del seu llibre, “Economia en el canvi climàtic”, l’empresari i enginyer, Joan Vila, propietari d’LC Paper i també president de la Comissió d’Energia de la patronal Pimec, va posar com a exemple la transformació realitzada a la seva pròpia empresa, en la qual han aconseguit reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 65% des del 1993. Vila no només demostra la viabilitat del canvi sinó que tal i com explica al seu llibre, fa propostes per a aconseguir-ho. Vila ha explicat que “és necessari que la societat s’adapti i emprengui el camí cap al decreixement de les emissions. La tecnologia per si mateixa no serà capaç de frenar l’augment de concentració de CO2, principal gas que
causa l’escalfament global. No és suficient amb consumir energia d’origen renovable. Hem de ser capaços de mantenir les formes de vida que tenim amb molt menys”.
El vicepresident d’UNEF, Daniel Pérez, ha advertit de la importància que Catalunya no es quedi enrere durant més temps pel que fa a la transició energètica. “Després d’una dècada d’inacció es fa necessari accelerar la tramitació de les energies renovables per abaratir els preus de l’energia i reduir les emissions de CO2 com abans millor, va dir”.

Per la seva part, el president d’EolicCat, Victor Cusí, ha destacat que amb el 95% de l’energia importada, el 55% de cobertura de la demanda elèctrica d’origen nuclear i només un 10% renovable, Catalunya està molt lluny de ser sostenible i competitiva a mig termini.
“És extremadament urgent accelerar la instal·lació de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques allà on tinguem més vent i més radiació solar”, va remarcar.
La jornada, que ha tingut lloc a la seu de l’empresa Tandem Projects, ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones.