Aprofitem la Copa (de bàsquet)

/ / Noticies

Fa unes setmanes, Restarting Badalona es va posicionar absolutament a favor que l’Ajuntament de la ciutat presentés la seva candidatura per poder organitzar i acollir la Copa del Rei de bàsquet. Tant és així que fins i tot estem organitzant un acte per explicar a la ciutat els beneficis d’acollir grans esdeveniments, per què és important que les ciutats intentin atraure’ls i com aprofitar-los en benefici de les economies locals.

Queda anunciat, doncs, que farem aquest acte. I ara més que mai, perquè hem sabut que finalment la ciutat sí que podrà organitzar aquest espectacle el pròxim mes de febrer. Ara més que mai toca explicar-ne els detalls, i toca –i l’Ajuntament no pot fallar– organitzar, no només el que passi a dins del pavelló olímpic, sinó també a fora.

Perquè per als haters habituals, o per a tota aquella gent que viu amb escepticisme que a la ciutat hi passin coses extraordinàries, la Copa és una nosa. Aquests dies hem pogut llegir que “tothom dormirà a Barcelona”, que “no tenim infraestructures”, que “ningú dinarà ni soparà a la ciutat” o que “no en traurem res que perduri”.

Amb aquesta mentalitat, potser fruit de l’experiència, no anirem enlloc. I és lògic que la gent esperi que un esdeveniment d’aquestes característiques li aporti alguna cosa. I és obligació de la ciutat mirar de fer el possible perquè això passi.

És exigible que l’Ajuntament es posi ja a treballar en una estratègia que passi per cobrir el primer objectiu, que és que qui vingui conegui la ciutat. Tot ha d’anar orientat a això. Per entendre’ns, si el quetx de Badalona que navega per la costa no tenia previst sortir, que ho prevegi, amb la gent que vulgui viure aquesta experiència. Si ens afegim a la Nit dels museus al maig, doncs aquest any vinent ho haurem de fer al febrer. Si teníem prevista una regata, un esdeveniment, un concert o el que sigui en una altra època, fem propostes perquè aquell cap de setmana es pugui viure Badalona amb intensitat.

Badalona, esport i salut. Aquestes dues palanques són positives, són bones, aporten valor i talent i dinamitzen l’economia local

Entreguem a tots els visitants un val de descompte per a la nostra restauració o preparem-los activitats que els facin quedar a Badalona. Estratègia. Això cal. Pensar-hi i executar-la. I disposar d’un pressupost per fer-ho. Perquè sense pressupost no hi ha estratègia. I sumem-hi la ciutat i la gent que hi fa coses, que n’és molta. I traiem a passejar els nostres VIP, que en tenim un munt. I que la gent els pugui conèixer més de prop, o anar a algun esdeveniment que organitzin aquests dies expressament. Mobilitzem tot el nostre capital humà, que en tenim.

Aquest cap de setmana, passejant per la Rambla –per cert, s’ha d’exigir més del servei a les seves terrasses–, podies caminar el seu mig quilòmetre i trobar-hi Ricky Rubio, Òscar Camps i Sílvia Soler, per posar un exemple. No som menys que ningú i som molt més del que els nostres haters creuen. Mobilitzem-nos.

Encarreguem activitats que aportin valor, i gent. Fem de la Copa una festa que ens doni imatge i ens dinamitzi l’economia local. Acabem d’obrir un hotel magnífic al port. La connexió, per fi, amb la infraestructura portuària marcarà un abans i un després en la dinàmica de la zona. Siguem més exigents en matèria de civisme, amb tothom qui va a la platja. Al febrer aquest problema no hi serà, però pensar en la ciutat que volem implica entendre que no podem ni volem ser refugi d’incívics.

I fem alguna inversió que vagi més enllà. Aprofitem l’ocasió per fer el que mai hem fet durant molts anys. Refem el pavelló d’Ausiàs March. Anunciem un programa esportiu i de salut capdavanter: Badalona, esport i salut. Aquestes dues palanques són positives, són bones, aporten valor i talent i dinamitzen l’economia local. Agafem-nos-hi durant la Copa, i després.

Ferran Falcó, president de l’associació Restarting Badalona